Декадентниот гениј со еден роман во џебот! Мачниот живот на Оскар Вајлд!

Злобните гласини и осудувања поради хомосексуалноста целосно ја имаат уништено неговата кариера и општествениот статус.

Песимист е човек кој се жали на бука кога среќата му тропа на врата: Одлични цитати од Оскар Вајлд

„Жените имаат неверојатна особина да откријат баш сѐ, освен очигледното.“

Најкратките брутално вистинити цитати од Оскар Вајлд кои ќе ве остават без зборови

Нема сомнеж дека Оскар Вајлд оставил драгоцено книжевно богатство од кое можат да се извлечат длабоки пораки.

Светот според Оскар Вајлд

„Кога љубовта престанува, слабите лелекаат, силните веднаш пронаоѓаат нова, а паметните одамна имаат резервна.“
Датум: 31 авг 2012
, Автор: