Одличен флеш-моб на „Ода на радоста“

За прославување на своето 130 годишно постоење, шпанската банкарска групација „Banco Sabal“ направиле фантастична кампања наречена „Som Sabal“ или во превод „Ние сме Сабадел“.

Компилација од преработки на “Somebody That I Used to Know” направена лично од Готје

Ни самиот Готје не останал рамнодушен на целата еуфорија околу неговата песна...

Машина за пишување како перкусија во Виенски оркестар

Ова е уште еден доказ дека машината за пишување е одличен начин да се искаже уметничкиот и креативниот нагон кој извира од луѓето.

Вкусот на свежата музика

Некои свират на пијано, други пак на виолина. Најважно е тоа што овие музиканти не треба да ги наштимаат своите инструменти. Нив им е битно само тие да бидат свежи. Па нели музиката не познава граници?