оптимист | Кафе пауза

Што треба да знаете ако вие сте оптимист, а партнерот е песимист?

Сосема е возможно оптимист и песимист да имаат убава романса, сè додека и двајцата се подготвени да бидат барем малку флексибилни.

Дознајте дали сте оптимист или песимист: Оваа поема ќе го открие вашиот вистински поглед кон светот

Онаа верзија од поемата што ќе ви делува пореалистична и вистинита ќе ја открие вашата вистинска природа.

Како да се заштитите од луѓе кои зрачат со негативна енергија?

Со секој направен гест, со секој изговорен збор, овие луѓе ја вдишуваат позитивната енергија на луѓето околу нив.

Психолошки тест: Дали сте оптимист или песимист?

Дали вашата чаша е половина полна или половина празна? Дали секое утро очекувате сонце или дожд? Дали верувате во најдобриот исход или секогаш го очекувате најлошото?

14 знаци кои укажуваат дека сте оптимистички песимист

Луѓето најчесто се делат на оптимисти и песимисти. Но, вие не се пронаоѓате во оваа категоризација...

Тајната формула за успех

Сите луѓе се раѓаат и умираат. Но ретки се оние кои вистински знаат да живеат. Не се мери среќата со тоа каде си бил, туку колку квалитетно си го поминал твоето време. Нема тајна формула за успех и за среќен живот...
Датум: 12 авг 2012
, Автор:

Што треба да запомните во тешките мигови?

Кога животот ни е стресен, честопати ги забораваме нештата кои треба да ги запомниме, а ги паметиме нештата кои треба да ги заборавиме. Следуваат 35 потсетници кои ќе ви помогнат да се мотивирате во тешките моменти.