опрема | Кафе пауза

Научниците создале екстензија за смартфон која со 99-процентна сигурност може да открие рак

Научниците од државниот универзитет во Вашингтон создале опрема која може да открие рак.

Како да отпатувате до вселената?

Еден лет во вселената чини 20-30 милиони долари, цена која не е фиксна туку се договара со секој патник посебно. Оние поекстремните можат да доплатат уште 15 милиони за да прошетаат во вселената накратко...
Датум: 06 мар 2012
, Автор:

Работни бироа кои секој би ги посакал

Без разлика дали работите како дизајнер, програмер, видеомонтажер, во сметководство, пишувате книга или водите блог од дома, вашето работно биро игра многу важна улога во вашето работење.

Екстремно нуркање под мраз

Овој тип на нуркање е специфичен и екстремен заради замрзнатата покривка над главите на нуркачите кои треба да знаат да ја заобиколат за да излезат на воздух. Ова ја прави возбудата поголема, но истовремено и ризикот.
Датум: 21 дек 2010
, Автор:

Видео: сурфање на вода во „Матрикс“ стил

Погледнете како изгледаат најдобрите сурфери од секој агол без да се обидувате да ги замрзнете најдобрите моменти. Видеото ќе го направи тоа за вас, и тоа во Матрикс стил.
Датум: 13 окт 2010
, Автор: