Зошто понекогаш изгледаме одлично во огледало, а ужасно на фотографија?

Конечно решение на големата мистерија: зошто секогаш изгледате толку поразлично?

Мистеријата е разоткриена: Зошто огледалата се толку морничави?

Нема ништо повознемирувачко од помислата дека одразот во огледалото е малку изместен.

Еве што ќе се случи ако на овие места чувате огледала во домот

Првото нешто што може да се каже за огледалата, а е очигледно, е дека тие рефлектираат. Тоа значи дека го прикажуваат одразот на сè она што се наоѓа во нивната непосредна близина.
Датум: 21 апр 2015
, Автор:

Неверојатни фотографии кои ќе ви го превртат светот наопаку

Фотографиите кои вклучуваат отсликување знаат да бидат голем предизвик за фотографите...

Лондон во одразот на сопствената дождливост

Убавината на англиската метропола во вирчињата кои остануваат после дождот...

Огледало на спомени од младоста

Овие фотографии се ремек дела на талентираниот Американскки фотограф Tom Hussey. Фотографиите се всушност рекламни постери за лек кој ја подобрува меморијата...