одлуки | Кафе пауза - Part 4

Хари Потер нè учи на големи животни лекции, кои ги сфаќаме откако ќе пораснеме

Љубителите на Хари Потер можеби не можат да летаат на метла и немаат магични стапчиња, сепак се подобри луѓе благодарение на лекциите кои ни ги пренесе писателката.
Датум: 21 ное 2014

Совети за 20-годишниците: Како да го извлечете најдоброто од себе?

Еве како во екот на младоста да го извлечете најдоброто од себе.
Датум: 29 сеп 2014
, Автор:

7 работи кои не треба да ги правите кога сте лути

Колку и да е тешко во моментот, мора да научиме да го контролираме бесот и да не му дозволиме да управува со нас. Еве што не треба да правите кога сте лути.
Датум: 10 сеп 2014
, Автор:

15 работи кои би ѝ ги кажал/а на помладата верзија од себеси

Како што растеме стануваме помудри поради лекциите на кои нè научил животот. Сигурно во моментов би имале многу нешта да ѝ кажете на помладата верзија од себеси...
Датум: 11 авг 2014
, Автор:

Што е мудроста и како да ја развиеме во себе?

Сите истражувања и вистини водат кон тоа дека мудроста е таа што ги донесува правилните одлуки. Колку сме помудри, толку поубави одлуки ќе донесуваме.
Датум: 03 јун 2014
, Автор:

Умешноста на живеењето

Умешност е да знаеме кога да скокнеме, кога да се повлечеме, кога да се опуштиме, кога да се стегнеме, кога да го отвориме срцето, кога да го затвориме...
Датум: 15 мај 2014
, Автор:

14 одлуки на среќните луѓе

Среќните луѓе одбираат да бидат среќни без оглед на сè, па доколку сакате да се водите според нивните одлуки, еве што секогаш треба да изберете...
Датум: 27 апр 2014
, Автор:

За 10 години ќе се каете за следниве 10 одлуки

„Ех, да се однесував поинаку тогаш...“ е реченица што многумина од нас ја имаат изговорено.

13 начини со кои ви покажува дека сте вистинската

Ова се дел од начините со кои мажите покажуваат дека ја нашле вистинската за себе.
Датум: 07 апр 2014
, Автор:

Кои се најчестите новогодишни желби?

За ветувањата коишто не сме ги исполниле изминатата година, го даваме нашиот збор дека ќе ги оствариме од 1 јануари. Погледнете ја листата со најчестите новогодишни желби.

7 лесни начини за донесување тешки одлуки

Дали некогаш посакувате да постоеше лесен начин за донесување тешки одлуки?

Хорор филм во коj главните ликови не носат глупави одлуки

Ова видео претставува трејлер за филм кој за жал никогаш нема да го видиме во кино-салите.