одлуки | Кафе пауза - Part 2

5 одлуки кои можете да ги донесете уште денес за да водите посреќен и поисполнет живот

Дали нашиот живот е само магичен круг во кој учиме, одиме на работа, плаќаме сметки и се обидуваме да пронајдеме време за пријателите, семејството, забава и сон?

Како да ги направите последните месеци од 2017-та најдобри досега?

Секоја нова година мнозинството од нас си составуваат листа со новогодишни одлуки која многу често ја напуштаме уште во првите месеци.

7 одлуки кои треба да ги донесете веднаш после вашата веридба

За да го избегнете големиот, непотребен стрес донесете ги веднаш овие важни одлуки.

Зошто некои луѓе постојано се неодлучни?

Секој ден е составен од серија избори кои треба да ги направиме како дел од тоа што сме возрасни личности.

Искрени исповеди: Овие луѓе споделуваат кои се најдобрите животни одлуки што некогаш ги донеле

Неколку луѓе решиле да споделат кои се најдобрите животни одлуки што тие некогаш ги донеле. Прочитајте ги нивните искрени исповеди...

Во 2017 година засакајте ја најважната личност во вашиот живот – себе!

Да учите да се сакате себеси е како да учите да летате – само што тоа нема да биде физички, туку психички.

Жената која се цени себеси мора да ги донесе овие 15 одлуки за својот живот

Дозволете му на срцето да биде вашиот главен компас.

Зошто понекогаш „сингл животот“ е најдоброто нешто што може да ви се случи?

Да се биде сингл може да биде застрашувачко искуство, особено ако сте излегле од долга и сериозна врска.

3 причини зошто мислењето на оваа личност е најважно за вашиот живот

Дали ви е тешко да донесувате одлуки или да внесувате промени во вашиот живот, без да барате потврда од луѓето околу вас?

8 психолошки откритија кои ги објаснуваат нашите секојдневни одлуки

Ако претпоставуваме дека разбираме зошто размислуваме и ги правиме работите на одреден начин, тогаш веројатно грешиме.

10 љубовни лекции кои секој треба да ги научи

На што се должи квалитетот на љубовната врска и што може да ја саботира уште пред таа да започне?