23 мали ветувања што треба да си ги дадете и да се држите до нив до крајот на годината

Се сеќавате ли на новогодишните одлуки за оваа година? Колку од нив всушност станале реалност?

Одберете слика и откријте што треба да направите следната недела

Кога нештата стануваат малку „луди“, често не ни јасно зошто работите се одвиваат на тој начин.

Тренирање на интуицијата за подобро донесување одлуки

Интуицијата може да ви биде или пријател или непријател кога станува збор за донесувањето одлуки.

Ерих Фром за уметноста на живеењето: И најмалата одлука е важна!

Нашиот капацитет на избори непрестајно се менува низ животот. Што повеќе погрешни одлуки носиме, толку потврдо ни станува срцето.

Љубовните терапевти советуваат: Ова се одлуките кои секој пар треба да ги донесе годинава

Прочитајте кои одлуки треба да ги донесат партнерите уште на почетокот од 2018-та година...

Како да бидете посреќни во новата година ако 2017-та ви била навистина тешка?

Можеби 2017-та не била вашата година, но тоа не мора да важи и за следната. Погледнете како 2018-та да ја направите една од најдобрите години во вашиот живот.

5 одлуки кои можете да ги донесете уште денес за да водите посреќен и поисполнет живот

Дали нашиот живот е само магичен круг во кој учиме, одиме на работа, плаќаме сметки и се обидуваме да пронајдеме време за пријателите, семејството, забава и сон?

Како да ги направите последните месеци од 2017-та најдобри досега?

Секоја нова година мнозинството од нас си составуваат листа со новогодишни одлуки која многу често ја напуштаме уште во првите месеци.

7 одлуки кои треба да ги донесете веднаш после вашата веридба

За да го избегнете големиот, непотребен стрес донесете ги веднаш овие важни одлуки.

Зошто некои луѓе постојано се неодлучни?

Секој ден е составен од серија избори кои треба да ги направиме како дел од тоа што сме возрасни личности.

Искрени исповеди: Овие луѓе споделуваат кои се најдобрите животни одлуки што некогаш ги донеле

Неколку луѓе решиле да споделат кои се најдобрите животни одлуки што тие некогаш ги донеле. Прочитајте ги нивните искрени исповеди...