7-те изуми на Коко Шанел за кои жените засекогаш ќе ѝ бидат благодарни

Тешко е да замислиме како светот би изгледал ако пред точно 132 години не се родела Габриел ’Коко’ Шанел во француското гратче Саумур...

Кој ја направи револуцијата во модата со воведувањето на женското одело?

Ако треба да одите на важен состанок или на интервју за работа, не мислете се, облечете го женското одело. Тоа ќе ви ја истакне женската фигура и ќе направи да делувате елегантно и сериозно.
Датум: 22 јул 2015

Оние кои носат класична облека можат да го измамат својот мозок да мисли дека се помоќни

Со самиот акт да носите одело вие ќе направите да се чувствувате помоќно, создавајќи надворешна, но и внатрешна промена.

Како да одберете совршено одело?

Оделото, доколку е соодветно искомбинирано, има моќ да го трансформира вашиот стил и да ве натера да се запрашате како сте можеле да живеете толку долго без него.

Водич за одбирање совршен костум за мажи

Ова се неколку правила кои задолжително морате да ги знаете кога купувате свечено одело.