ограда | Кафе пауза

Како да се справите со соседите-шпиони?

Имате соседи кои постојано ви ѕиркаат во куќата и ви прават проблеми? Не сте единствени. Соседите-шпиони се, за жал, честа појава, но и со нив може да се излезе на крај.

Мистериозна бубачка гради кула опколена со ограда

Неверојатна структура за која никој не знае кој ја изградил, ниту пак за што точно служи...

Ваква жива ограда досега не сте виделе

Направена е пред 8 години, кога сопственикот решил да ја смени обичната метална ограда со аквариум од 50 метри.

Книга: „Момчето во пижами на риги“ – Џон Бојн

Трогателна приказна за пријателството, љубовта и подадената рака сред лудило од бесчуствителност, скаменети срца и изгубени души...

Кој е најголемиот секојдневен проблем на кучињата?

Интересно видео во кое едно куче се обидува да помине низ ограда со малку подолга гранка во неговата уста.

Фантастични идеи за реупотреба на стари предмети

Сигурно по дома имате безброј некорисни предмети, кои на времето сте ги користеле и ви биле драги, па сега сте приврзани и ви е тешко да се ослободите од нив.

Мостот на љубовта и љубовните катанци во Келн

Во градот Келн, Германија се наоѓа познатиот мост „Hohenzollernbruecke“, чија ограда е преплавена со илјадници катанци.