облаци | Кафе пауза - Part 3

Дојди…

Дојди, дојди со мене. Нежно склопи ги очите. Ќе те однесам онаму каде животот е бајка. Подај рака, допри ме. Чувствуваш? Скокаме по облаците, живееме во висините, во синилата.
Датум: 23 авг 2011
, Автор:

Зошто го сакаме летото?

Мирисот на жештината, блесокот на сонцето, одблесокот на сончевите зраци во водата, раззеленетите паркови, расцветаните градини, секси здолништа, апостолки што шлапкаат по асфалтите и дигаат прав по песочните плажи...
Датум: 30 јун 2011
, Автор:

Лице в лице со облаците

Зошто баш овие фотографии со небо и облаци? Затоа што фотографот Рудигер Нимцов ги направил 4 милји над Земјата, преку авион со отворени врати.

Неодоливи зајдисонца помеѓу облаците

Небото недопрено од човечка рака, извајано од разните форми на облаците кои ја менуваат бојата благодарение на сонцето кое заоѓа, е само уште една од листата омилени работи за фотографирање.