Најубавите урбани панорамски глетки во светот

Некои градови изобилуваат со модерни облакодери, а тие потоа овозможуваат спектакуларни урбани панорамски глетки. Овде издвоивме дел од најубавите такви глетки во светот.

Како изгледаше САД пред еден век?

Овие фотографии од САД се направени на почетокот на дваесеттиот век. Направени се низ повеќе земји и навистина ќе ве воодушеват.

Мистични пејзажи од урбаните и мрачни улици

Авторот на овие слики е Џереми Ман, кој живее и работи во Сан Франциско. Овие прекрасни слики тој ги изработува со маслени бои...

Фантастичните облакодери на Хонг Конг од поинаква перспектива

Фантастичните облакодери на Хонг Конг досега биле фотографирани илјадници пати од секој можен агол, но францускиот фотограф Рома Жаке Легрез понуди една сосема нова перспектива.

Пустинскиот Менхетн во Јемен

Градот Шибам кој се наоѓа во централно-западниот дел на областа Хадрамаут во Јемен е надалеку позната по своите облакодери изградени со помош на цигли од кал.

Maгичните облакодери кои ги красат најубавите градови во светот

Од Америка, Кина, Канада па сè до Австралија, следуваат најмагичните облакодери во светот...

Развојот на Њујорк од 1879 година до денес

Њујорк е една од најпознатите метрополи во светот. Фасцинантно е да се погледне брзиот развој на градот и едновековната еволуција на облакодерите.

Канада во досега невидено светло

Прекрасни фотографии за Канада кои го одземаат здивот...

Кој е подобар: Париз или Њујорк?

Пред да се одлучите за каде би летнале, Париз или Њујорк, запознајте се со нивните разлики, па потоа проценете кој е подобар да се посети.
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Њујорк каков што не сте го виделе досега

Од небесните височини, Еван Џозеф ги фотографира убавините на градот одозгора, додека лета во воздух и фотоапаратот му се тресе во рацете.

Модерната архитектура на Азија

Градовите низ Азија во кои е инвестирано за урбанизација се за воодушевување и вредат да се најдат на списокот со места кои мора да се посетат во текот на животот.

Градски силуети

Сликите се визуелно динамични, демонстрирајќи сооднос помеѓу индивидуата и големите облакодери. Градот се гледа низ силуетата на гледачот, одозгора, притоа прикажувајќи голем број човекови емоции.
12