5 работи кои не морате да им ги кажете на вашите најдобри пријатели

Споделувањето интимни информации со пријател треба да биде избор, а не обврска и ниту пак вие треба да очекувате од нив да ви кажуваат сѐ што им се случува.

Вашиот работен ден прикажан преку кучиња

Работниот ден знае да биде многу напорен, дури и за овие кучиња. :)

Трикови за ефикасно управување со времето

Сега навистина е моментот конечно да се ослободиме од вечниот изговор „Немам време!“.

Изваден заб: што потоа?

Загубата на еден заб во усната празнина незабележливо почнува да влијае на состојбата на останатите. Промените што ќе ги претрпат останатите заби и коската низ годините, може да доведат до загуба на други.
Датум: 23 феб 2012
, Автор:

12 трикови со кои луѓето се служат за да ве изманипулираат

Бидејќи знаењето е најдобрата одбрана, прочитајте ги овие 12 техники, кои луѓето ќе се обидат да ги употребат на вас, за да го добијат тоа што го сакаат. Ако ги знаете триковите, нивната цел ќе биде безуспешна.

Започнете ја седмицата понеделнички

Ако и дозволиме на понеделничката меланхолија да не обземе, постои опасност таа да ни ја уништи целата седмица. Еве неколку совети како да го спречите тоа...