Нула отпад | Кафе пауза

Архитекти дизајнираа ресорт на Филипините со нула отпад

Како архитектурата и екологијата можат да се спојат? Преку иновативни, еколошки дизајни, секако! Погледнете го футуристичкиот дизајн на еден ресорт на Филипините.

Започнува голем награден конкурс „Еко совест на општеството“

Учество можат да земат сите новинари и фоторепортери кои ќе достават оригинално објавен новинарски текст поддржан со фотографии на темата, со кој ќе ја посочат, потенцираат и актуелизираат граѓанската и институционалната несовест и невнимание кон околината.
Датум: 25 јул 2014
, Автор: