Ноќните птици живеат многу понездраво од ранобудните луѓе

Ноќните птици често се обвинувани за мрзливост и неодговорност поради доцното будење и лошото функционирање во утринските часови.

Високо интелигентните луѓе се неуредни ноќни птици кои сакаат да кажуваат погрдни зборови

За прв пат во историјата може слободно да се каже дека родителите не се во право.

Доцна легнувате и го преспивате целото утро? Науката вели дека најверојатно сте генијалци

Според истражувањата, оние кои остануваат будни до доцна се всушност многу попаметни и покреативни од останатите. Еве зошто...

Животот според ранобудниците наспроти животот на ноќните птици

Постојат два типови луѓе на овој свет: оние кои се вистински ранобудници и оние кои, за жал, не се.