За добар почеток на новата година: 9 одлуки кои треба да ги донесете уште денес!

Зошто оваа година да не ги прекршите правилата и да пробате некоја нова одлука? Направете нешто забавно, креативно, интересно.

Променете само еден збор за конечно да ги исполните сите новогодишни одлуки

Промената на овој збор ќе ве мотивира и ќе ви помогне полесно да ги исполните вашите новогодишни одлуки.

9 новогодишни одлуки кои треба да ги направите со вашата сестра

Со наближувањето на новата година, секој од нас почнува да прави планови. Па зошто да не направите некој план и со вашата сестра?

Направете листа со чија помош 2018-та ќе ви стане најдобрата година досега

Ви откриваме како успешно да создадете листа со цели и планови, но и како да ја направите наредната година посреќна и продуктивна.

3 начини на кои сѐ уште можете да ја направите оваа година најдобра досега!

Секој од нас сака да ја направи тековната година подобра од претходната. Но што ако ја направите оваа година подобра и од наредната?

Новогодишните одлуки се мртви. Да живеат новогодишните прашања!

Психолозите го потврдија она во коешто одамна се сомневавме: Амбициозните листи на работи кои ќе ги направиме/започнеме/довршиме или пак, од кои ќе се ослободиме во новата година се само губење време.

6-те најпопуларни новогодишни одлуки за 2016 година

Вообичаените новогодишни одлуки кои луѓето си ги задаваат како цел пред влегувањето во новата година почнуваат многу да се менуваат.
Датум: 03 јан 2016

20 одлуки кои секој треба да ги спроведе на почетокот на оваа година

Веројатно сте забележале дека на вашата листа со одлуки за новата година, некои од нив се повторуваат по кој знае кој пат. А кога нешто подолго време сакате да го направите тогаш сигурно има и причина.

Животните цели во новата година според Марк Твен

Веќе од следната недела можете, како и обично, да ги пратите по ѓаволите.

Како да добиете сè што сакате во 2015?

Новата година е нов почеток и од 2015, која ни е на прагот, вие ќе го извлечете најдоброто од себе и ќе добиете сè што сакате.
Датум: 23 дек 2014
, Автор:

Како конечно да ги исполните вашите новогодишни одлуки?

Од Нова година ќе ги откажам цигарите, конечно ќе го завршам магистерскиот труд, ќе најдам работа, ќе бидам поодговорна личност, ќе почнам да штедам... и што уште не. Но колку често тие новогодишни одлуки се исполнуваат?
Датум: 18 дек 2013
, Автор:

Магијата во воздухот

Магија... тоа е кога гледаш украсени куќи, накитени елки и светкави улици. Кога знаеш дека можеби ништо не е совршено, но забораваш на сè што те мачи, а она што те радува го множиш со триста.
Датум: 06 јан 2013
, Автор: