Ученици во меѓународното училиште „Нова“ објавија книга и станаа публикувани автори

Книгата „Бисерите на Нова“ е на англиски јазик и ќе може да се најде и во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје.
Датум: 07 окт 2016
, Автор:

5 начини да се справите со несигурноста во новата врска

Развивајте ја способноста да управувате со вашите чувства и ќе забележите дека станувате поотворени кон животот, подготвени за нови предизвици.

Успешна академска приказна: Македонката Теодора Филиповска од училиштето „Нова“ продолжува на Универзитетот во Утрехт

„Важно е преку апликацијата ученикот да покаже колку универзитетот би имал придобивка со неговиот прием.“
Датум: 06 јун 2016
, Автор:

Учениците од меѓународното училиште НОВА раскажаа хуманитарна „Шеќерна приказна“

Традиционалната зимска претстава во која играа околу 300 ученици, беше изведена во МОБ. Во холот се продаваа и божиќни декорации, а собраните сретства ќе бидат наменети за СОС детското село.
Датум: 15 дек 2015
, Автор:

Вештерки, вампири и суперхерои го празнуваа Халовин во меѓународното училиште НОВА

Ноќта на вештерките традиционално се одбележува и во Скопје, во меѓународното училиште НОВА, каде учениците учествуваат на голем маскенбал и се претвораат во своите идоли, алтер-ега или ликови кои им се допаѓаат.
Датум: 30 окт 2015
, Автор:

Училиштето НОВА ја продлабочи соработката со Италијанската амбасада

Меѓународното училиште НОВА завчера (19 октомври) потпиша меморандум за соработка со Италијанската амбасада и институтот „Данте Алигиери“ со кој во оваа образовна институција почна да се изучува италијанскиот на ниво на мајчин јазик.
Датум: 21 окт 2015
, Автор:

Известување за меѓународен кошаркарски турнир организиран од Меѓународните училишта НОВА

Меѓународните училишта НОВА, како едно од 19-те меѓународни училишта од централна и источна Европа членки на CEESA, на своите ученици им овозможуваат учество на меѓународни спортски натпревари во повеќе спортови како фудбал, кошарка, одбојка, пливање, тенис и софтбол.
Датум: 04 мар 2015
, Автор: