Супер оброк за супер почеток на денот на вашите деца

Како добар избор за детскиот појадок се препорачува избор на разни житарки со цело зрно, како што се Nesquik житарките.
Датум: 18 мај 2016
, Автор:

7 познати компании што користат детски робови за да ја направат вашата омилена чоколада

Деца помлади од 15 години, некои дури и на 5-годишна возраст, работат од шест наутро до доцна навечер во Западна Африка, во фарми за какао што се поврзани со големи компании за производство на чоколади.