5-те најстрашни несреќи во забавните паркови ширум светот

Ретко кога некој завршува повреден од возење на ролеркостер. Меѓутоа, овие примери го докажуваат спротивното.

12 работи во вашиот дом што ве прават несреќни

Треба да настојувате вашиот простор да биде уреден онака како што сметате дека е најдобро за вас и вашето семејство.

Најдобрите фотографии на Ројтерс за 2011 година

Иако на повеќето од нив се прикажани катастрофални несреќи, војни, глад, сиромаштија и слично, сепак овие слики навистина вредат по 1.000 зборови.

Неверојатни приказни за луѓе кои ја избегнале смртта

Можеби некои ќе ви звучат премногу неверојатно за да бидат вистинити, но сепак овие среќи во несреќи се случиле.