Која е најчестата причина за несогласувања помеѓу партнерите?

Заедничкиот живот покрај прекрасните моменти, со себе носи и проблеми кои најчесто се поврзани со незначителни ситници...

Знаци дека ја саботирате вашата врска, зошто го правите тоа и како да престанете?

Денешната тема на размислување е анализа на нашите врски, нашите ставови и постапки, но најважно зошто и како ги саботираме љубовните врски.
Датум: 27 авг 2014
, Автор:

Зошто треба да занемарите некои мани кај вашиот партнер?

Никој не е совршен и често ќе треба да се одлучите на некаков компромис. Еве неколку причини кои ќе ве натераат да помислите два пати пред да започнете цела кавга...
Датум: 21 окт 2013
, Автор:

Зошто не се согласуваат снаите и свекрвите?

Дури 1/10 од жените, воопшто не комуницираат со нивната свекрва за да ги избегнат честите расправања, а најголем повод за проблеми е нејзиното вмешување во воспитувањето на децата.