Непал | Кафе пауза

Сè што треба да знаете пред да го посетите Непал

Можеби никогаш не ви паднало на ум да ја посетите оваа земја. Но, Непал има многу природни богатства и има толку многу за истражување – од планински пејзажи, до мали села по ридовите...

Викенд книга: „Продадена“ – Патриша МекКормик

Секоја година, речиси 12.000 девојчиња од Непал се продаваат од страна на нивните семејства, намерно или од незнаење и се фрлаат во светот на сексуалното ропство.

Црвена земја на чудата

Фотографот Шон Линч го претвора хималајскиот масив Анапурна во Непал, во вистинска црвена, магична земја на чудата. Неговите фотографии се повеќе бајковити, отколку реални.

Непалските ловци на див мед

Најпрво со чад ги бркаат пчелите, потоа се спуштаат по карпи високи до 3.000 метри, по скали направени од јажиња...
Датум: 07 јун 2012
, Автор: