Можете ли да ги пронајдете Лего коцките на фотографииве?

Во навидум вообичаената серија од фотографии т.н. „Во делови“, се вклучени објекти конструирани од Лего коцки, кои се незабележителни за вообичаениот набљудувач.

Галеб ограбува продавница

Верувале или не, но овој галеб тивко и незабележливо си влегува во продавница и успева да изврши грабеж без никој да го види...

Животот на еден невидлив човек

Фотографиите кои следат се дел од креативната колекција на францускиот фотограф и графички дизајнер Malo. На сите фотографии е прикажано секојдневието на еден невидлив човек и како тој го поминува својот ден.