9 митови кои не ни дозволуваат да разбереме што навистина е шизофренијата

Ова нарушување е навистина „интересно“ но недоразбирањата за него уште повеќе им ги отежнуваат животите на луѓето кои страдаат од него.

Креативни илустрации кои совршено ги покажуваат недоразбирањата помеѓу луѓето

Без разлика колку добро познавате некоја личност, никогаш не можете да бидете 100% сигурни што тој или таа мисли или чувствува.
Датум: 25 мар 2016

5 тешки искуства кои ја зацврстуваат секоја врска

Доколку се соочите со предизвиците заедно, како пар, вашата врска може да стане поцврста од кога било.
Датум: 25 јан 2016

Реченици кои никогаш не треба да ги употребувате во кавга

Воздржете се да не ги изговорите следниве реченици кои би можеле да ја повредат личноста која ја сакате.

5-те љубовни маани на секој хороскопски знак

Секој од нас има маани, а доколку ги знаете оние на вашиот партнер, можете да спречите тие да предизвикаат поголем проблем во вашата врска.
Датум: 17 окт 2014
, Автор:

7 знаци дека НЕ сте еден за друг

Ова се 7 знаци кои покажуваат дека не сте еден за друг и залудно трошите време градејќи врска која во основа не функционира добро.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

Доколку нешто не разбирате, прашајте!

Се случува, неретко, некои работи да не ги разбереме кај другите. Се случува, неретко, некои работи другите да не ги разберат кај нас. И токму поради тоа неразбирање, настануваат проблеми или недоразбирања.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

10 нешта кои ги учиме од здравите љубовни врски

Здравите љубовни врски се најдобри учители за љубовта. Еве на што нè учат тие.
Датум: 04 јун 2014
, Автор:

10 најчести недоразбирања помеѓу мажите и жените

Многу кавги помеѓу паровите потекнуваат од недоразбирања поради различниот стил на комуницирање. На пр., жените сакаат да разговараат за проблемите, а мажите мислат дека од нив се очекува да најдат решение.