Можете ли да погодите која е најгрдата боја што постои во светот?

Боите можат да ни предизвикаат разни позитивни чувства, но постојат нијанси кои го имаат спротивниот ефект.

Не секому ќе му се допаѓате, и еве зошто тоа е во ред

Да, неретко ќе искусите груби критики на ваша сметка, ќе се обидувате секому да му се допаднете, но никогаш нема да успеете во тоа, па еве зошто не треба да се преокупирате со тоа што другите мислат или велат за вас.
Датум: 21 окт 2014
, Автор:

6 работи кои ги прават несреќните луѓе

Ова се 6-те работи кои ги прават несреќните луѓе, па доколку во нив препознаете некоја од вашите навики, поработете на тоа да го исфрлите таквиот начин на размислување од вашиот живот.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Како постојаното жалење ја уништува вашата врска?

Дали имате навика да се жалите многу често? Сте помислиле ли некогаш како вашите поплаки може негативно да влијаат на вашата врска?
Датум: 21 јул 2014
, Автор:

5 не толку очигледни фактори кои ги уништуваат вашите можности за успех

Проверете дали некоја од овие работи ве спречува во остварувањето на вашите цели.
Датум: 01 јул 2014
, Автор:

Дали депресијата е заразна?

Депресивното расположение не само што е лошо за личноста која така се чувствува, туку влијае негативно и на другите.
Датум: 14 мар 2013
, Автор:

Опасност! Предупредувачки знаци во пријателството

И покрај тоа што нема цврсти правила, сепак постојат неколку знаци кои укажуваат на пријателство во опасност...

Дали среќата може да биде негативна?

Слепото трагање по среќа може да нè направи себични, неодговорни и да има лоши последици по нашето психичко здравје. Постојаната желба да се биде среќен може да доведе до големи разочарувања кога ќе се соочите со реалниот живот.
Датум: 01 дек 2012
, Автор:

Придобивките и негативните последици од ботоксот

Ботоксот, како често употребуван третман во козметичките зафати, има многу позитивни ефекти, но не се исклучуваат и негативните последици од неговото користење.

Животот е прекраток за…

Доколку сметате дека треба да направите промени во животот, тогаш треба да се откажете од многу нешта, но и да научите дека некои работи едноставно не треба да ги толерирате.