негативни емоции | Кафе пауза

Кога почнуваме да ги критикуваме другите, се критикуваме и себеси!

Сè што ве нервира кај другите луѓе е само проекција на вашите лични нерешени внатрешни проблеми“ - Буда

Зошто гневот и лутината не треба да се сметаат за „негативни“ емоции?

Ставот дека некои емоции како лутината и стравот се лоши, едноставно е погрешен.

Од што треба да се ослободите до крајот на оваа година според вашиот хороскопски знак?

Лошите работи секогаш треба да ги оставате зад себе, а астрологијата ќе ви помогне да откриете од што треба да се ослободите до крајот на 2019 година за да се промените на подобро.

Не е секогаш најважно да бидете само среќни

Книгите за самопомош даваат безброј совети за како да престанете да се грижите, да ја најдете среќата и да се ослободите од негативните мисли. Но дали е ова добро?

Тајната порака којашто се крие зад овие 9 негативни емоции

Наместо да ги мразите тие чувства и да им се спротивставувате, прифатете ги и дознајте на што сакаат да ви укажат.