Невработеноста ја менува вашата личност на полошо

Американската асоцијација на психолози излезе со тврдење дека невработеноста суштински ја менува личноста на човекот, и тоа на полошо.

Како треба да изгледа вашето CV ако немате работно искуство?

Потенцијалните работодавачи најчесто бараат кандидатите да се пријавуваат само ако веќе поминале години работејќи на позицијата која треба да ја пополнат.

7 причини зошто треба да излегувате со некој што е невработен

И вие бевте некогаш невработени, се сеќавате? Вашиот партнер можеби не може да најде работа во моментов, ама затоа има многу време за да прави кул работи, со кои и вас ќе ве мотивира...

Како ефикасно да го користите времето додека сте невработени?

Наместо да очајувате и да се чувствувате бескорисно, направете се што е во ваша моќ, за да ја извлечете корисноста од вашата невработеност.
Датум: 31 авг 2010
, Автор: