Животот на еден невидлив човек

Фотографиите кои следат се дел од креативната колекција на францускиот фотограф и графички дизајнер Malo. На сите фотографии е прикажано секојдневието на еден невидлив човек и како тој го поминува својот ден.

Човек претворен во зеленчук

Во еден маркет во Пекинг, уметникот Лиу Болин преку целото тело ги нацртал соодветните зеленчуци кои се наредени позади него, за да се „вклопи“ со полиците и да изгледа како таму да нема никој.
Датум: 18 ное 2011
, Автор:

Невидливиот човек од Кина

Понекогаш луѓето ме нарекуваат невидливиот човек. Јас ја имам искусено темната страна на општеството, без социјален живот, постојано сум се чувствувал како никој да не се грижи за мене...
Датум: 25 окт 2010
, Автор: