Најстариот мачор во светот го прослави својот 31-ви роденден

Тој ги одбрал неговите домаќини појавувајќи се во нивниот двор пред околу 26 години...

Првиот ресторан на „Мекдоналдс“ во светот

Најголемиот синџир на ресторани за брза храна „Мекдоналдс“, кој дневни опслужува околу 68 милиони луѓе од 119 земји низ светот, започнал со работа во 1940 година како сендвичара, водена од браќата Ричард и Марис Мекдоналд.