најстаро | Кафе пауза

Запознајте го 26-годишниот Кордурој: Најстарото маче на светот

Тој го држи Гинисовиот рекорд за најстаро живо маче на светот.

Кинеската Венеција

Бидејќи веќе ви ја претставивме Холандската Венеција, сега решивме да отидеме на истокот и да ви ја прикажеме Кинеската Венеција. Жоужуанг претставува најстариот кинески град на вода...

На продажба најстарото „Бентли“ во светот

Доколку сте вистински вљубеник во автомобилски олдтајмери или пак можеби сте колекционер на класични убавици, тогаш ова ќе биде навистина радосна вест за вас...

Најстарото и најскапото виски на светот

Цената од 870.000 фунти или 1,4 милиони американски долари, колку што е проценето единственото шише, го одразува само потеклото и духот на вискито.