најскапо | Кафе пауза

Каде се произведува најскапото вино во светот?

Иако првите асоцијации за квалитетно вино се Италија и Франција, во потрага по една од светските престолнини на вино, не мора да одите многу далеку.

Погледнете како изгледа најскапото училиште во светот

Денес ќе направиме виртуелна екскурзија околу институтот Ле Рози (Le Rosey).

Што би добиле со купувањето на најскапиот билет на бродот Титаник?

Дури и да го избегнал ледениот брег пред 104 години, Титаник сѐ уште би се помнел како најлуксузниот брод на сите времиња.

Ѕирнете во најскапиот пентхаус од зградата со најскапи станови во светот

Разгледајте ја галеријата ако сакате да добиете претстава за тоа како изгледа да се живее во оваа луксузна зграда.

Најскапото Ламборгини на светот „Sesto Elemento“

Најскапото и најелегантното Ламборгини на светот ќе се појави по одбрани светски салони при крајот на 2011 година. Моделот ќе се произведе во лимитирана едиција од околу 20 возила...

Најстарото и најскапото виски на светот

Цената од 870.000 фунти или 1,4 милиони американски долари, колку што е проценето единственото шише, го одразува само потеклото и духот на вискито.