Најмалото мајмунче во светот

Со тежина од околу 100 грама, џуџестиот мармозет се смета дека е најмал од мајмунските видови во светот.

Најмалиот хотел во светот, наменет за заљубените парови

Куќата (денешен хотел) била изградена во 1728 г. од пар кој сакал да се венча, но градскиот совет вовел правило, според кое само сопствениците на дом, можат да бидат во брак...

Најмалиот каубој на светот

Двегодишниот Ројс Гил од Австралија е најмладиот каубоец во светот. Иако сè уште носи пелени, Рој знае како да јава коњ. Тој го јава неговото шестгодишно пони и учествува во многу натпреварувања.