Нежен џин: Највисокиот маж во Бразил стапи во брак со најниската жена

Овој пар е доказ дека за љубовта навистина не постојат никакви граници.

Највисокиот водопад во светот

Ангелскиот водопад е толку висок што дел од водата испарува уште пред да пристигне долу во базенот...

Највисоките точки на секој континент

Ретки се оние кои се обиделе да ги освојат сите седум планински врвови, од кои највисокиот достигнува повеќе од 8.000 метри надморска височина.
Датум: 04 дек 2012

Сензационалните Хималаи

Хималајскиот планински венец (името значи „дом на снегот“) се простира низ Азија и претставува дом на највисоките светски врвови, Монт Еверест и К2.