10 неверојатни факти за Алберт Ајнштајн

Знаеме многу за научното дело на Алберт Ајнштајн, за она што го рекол за животот или за она што го напишал, но за него се врзани и неколку неверојатни факти.

Кои професии пијат најмногу кафе?

Погледнете дали сте дел од оние групи кои конзумираат најмногу кафе во текот на работното време...

Д-р Ајнштајн, дали научниците се молат на Бога?

Писмото на големиот Алберт Ајнштајн во кое на едноставен и сликовит начин ги објаснува своите ставови за религијата на едно девојче од шесто одделение...