наставничка | Кафе пауза

Вистинска инспирација: Наставничка виртуелно ги едуцира своите ученици за време на хемотерапија

За некои наставници, наставата е повеќе од само работа - тоа е страст.

Наставничка споделила фотографии од ранчето кое еден татко го направил за својот син за да заштеди пари

Ова е доказ дека до оние работи кои ние ги земаме здраво за готово, на некои луѓе им е многу тешко да дојдат.

Наставничка 100 дена го носела истиот фустан за да ги научи децата на важна лекција во животот

Џулија Муни е 34-годишна наставничка по ликовно од Њу Џерси, која си дала предизвик да ѝ се спротивстави на брзата мода.

Мудра наставничка користи фластери за да им ја објасни на 8-годишните деца разликата помеѓу рамноправност и правичност

Децата се паметни, љубопитни и прилагодливи, а со правилните наставни методи, се способни да научат предизвикувачки концепти со неверојатна леснотија.

Неверојатна училишна задача која засекогаш останала во сеќавањето на учениците

Станува збор за инспиративна животна лекција која никого нема да остави рамнодушен.

Ученици даваат креативни одговори на едноставни прашања од нивните наставници

Децата се забавни, итри и креативни, а наставниците по дифолт се здодевни. Кога ќе ги напуштиме школските клупи, мислењето значително ни се менува...
Датум: 24 дек 2014
, Автор:

Нова девојка (New Girl)

Интересна серија за една уште поинтересна девојка...
Датум: 04 апр 2012
, Автор: