13 опседнати куќи и хорор приказните кои стојат зад нив

Хорор, убиства и духови на одамна умрени луѓе чии гласови би ги слушнале кога би поминале покрај овие куќи. Благодарение на фотографот Сеф Лолес можеме да ѕирнеме во нивната внатрешност на безбедна далечина.

Најубавите напуштени места во светот

Фасцинантни и истовремено тажни напуштени области, градови и објекти.

Емотивни портрети на напуштени кучиња

Силни емоции „стиснати“ во неколку фотографии...
Датум: 29 јун 2013
, Автор:

Напуштениот Детроит

Според бирото за попис, во последната декада бројот на напуштени домови се зголемил на 80.000, што претставува скоро 1/5 од вкупните живеалишта...

10 најморничави напуштени градови

Со текот на времето некои градови тотално умираат. Некои поради војни, други поради природни катастрофи, трети поради грешки на човекот. Но, нивните остатоци остануваат да сведочат за животот и историјата на местата...

Пристаништето на напуштените бродови

Овие бродови кои 'рѓосуваат во плитките морски води, на пристаништето му ја донесоа титулата за најголемо почивалиште на напуштени бродови во светот.
Датум: 22 ное 2010
, Автор: