Куќи за гости во Намибија кои изгледаат како гнезда на птици

За да се спроведе овој проект, Порки Хефер се инспирирале од локални птици кои градат огромни гнезда каде што можат да се сместат стотици птици.

10 најморничави напуштени градови

Со текот на времето некои градови тотално умираат. Некои поради војни, други поради природни катастрофи, трети поради грешки на човекот. Но, нивните остатоци остануваат да сведочат за животот и историјата на местата...