Најголемиот метеор пронајден на земјата

Метеорот „Hoba“ се наоѓа на фармата „Hoba West“, недалеку од Грутфонтеин, град во Намбија. Тој е пронајден во 1920 година, кога фармерот Јакобус Херманус Бритс обработувајќи го своето земјиште, го заглавил плугот на него.