Конвенција за повредените во љубовта

Оние кои никогаш не биле повредени во љубовта никогаш не ќе можат да кажат: „Го живеев животот“. Затоа што никогаш не го живееле.

Пловејќи кон среќата

Приказна за осамено девојче кое живее на грбот на кит кој лета високо на небото. Таа не може да го смени своето место на живеење, а нејзината најголема желба е да пронајде некој кој ќе ù помогне да ја победи својата осаменост.

Посакај

Посакај да сум пролет, и ќе расцутам во твојата градина. Посакај да сум росен цвет, и секое утро ќе ме гледаш под прозорец.
Датум: 08 ное 2011
, Автор:

Убиство на мојата душа

Бевме две тела со една душа, четири очи со еден поглед, две усни со еден здив и две срца со една надеж... НИЕ! Ама тоа веќе не постои, бледее со секој изминат ден, но се враќа со секој повторно сретнат поглед.
Датум: 30 окт 2011
, Автор:

Копнеејќи по магијата на ѕвезденото небо

Мало девојче со огромна љубов кон астрономијата, живее во свет без ѕвезди, но има голема надеж, неуморно очекувајќи некаков знак на промена. Ова е тема на приказната во краткиот анимиран филм „Осветлување“ (Light Up).
Датум: 05 сеп 2011
, Автор:

Патнику

Еј ти, патнику, надалеку што одиш, знам не можеш со себе да ме водиш во заборав, каде го нема тој лик, каде ќе излечам срце за миг, каде таа насмевка нема да ме пече, тој поглед длабок нема да ме сече..
Датум: 30 јун 2011
, Автор:

Нема раце, па свири гитара со прстите од стапалата

Тони Мелендез можеби ја имал таа несреќа да се роди без раце, но тоа не го спречило да танцува, да излегува со девојки, да свири на гитара и да ужива максимално во животот кој му е подарен од Бога.

Нешта кои може да ги давате и кога немате пари

Не мора да имате пари за да имате што да дадете. Има други валути со кои можете да направите промена во вашиот живот и во животот на оние околу вас: вашето време, вашите емоции, вашето срце, вашето сочувство...
Датум: 13 јун 2011
, Автор:

35 нешта од кои вреди да се откажете во животот

Запомнете, грешките нè прават луѓе, неуспесите ни помагаат да созрееме, надежта ни дава кураж да продолжиме, а љубовта причина да живееме.

Поезија: Време

Кое е тоа време? Колку трае тоа време? Времето што минува без да помине, времето што те крие? Каде е тоа време?
Датум: 08 фев 2011
, Автор: