Поучна приказна: Која свеќа сте ја изгасиле вие?

Четири свеќи гореле полека. Околу нив владеела тишина, па токму затоа и можел да се слушне нивниот разговор...

Фотографии кои ќе ви ја вратат вербата во човештвото

Овие фотографии докажуваат дека сепак не сме толку ладни како што се правиме дека сме и сигурно ќе ви ја вратат вербата во човештвото.

7 лоши ситуации во кои свесно се доведуваме себеси

Кога нешто што не треба го правиме свесно повеќе пати, тогаш веќе не станува збор за правење грешка, туку за избор повторно да ја направиме истата глупост.

6 нешта кои не би требало да ги очекувате од луѓето околу вас

Кога очекувате нешто од некого, најчесто останувате разочарани. А тогаш чувствувате сѐ освен среќа, задоволство и исполнетост. Затоа надевајте се, но не очекувајте.

Книга: „Ништо“ – Кармен Лафорет

Приказна за созревањето на една млада девојка во пост-воена Шпанија, која нема да ве остави рамнодушни...
Датум: 26 ное 2014
, Автор:

Зошто не смеете да престанете да верувате во вашите соништа?

Без разлика колку време поминало не е доцна и немате оправдување да престанете да верувате во себеси. Еве зошто никогаш не смеете да престанете да верувате во вашите соништа.
Датум: 09 сеп 2014
, Автор:

Приказни кои ќе ви ја вратат вербата во добрината на човекот

Овие прекрасни приказни несомнено ќе го освојат вашето срце и ќе ве натераат добро да размислите за она што навистина вреди во животот.

Книга: „Да можеш да ме видиш сега“ – Сесилија Ахерн

Топла и мудра приказна, одлично раскажана, која со малку магија ќе ве натера никогаш да не изгубите верба...
Датум: 04 сеп 2013
, Автор:

Поезија: Саботно :)

Нема посовршен ден од денес. За нови почетоци и нови луѓе. Но, нека започне денот со старите навики. Кафе, цигара и благо. И сонце. Под него, секој има свое место.
Датум: 31 авг 2013
, Автор:

Ведри фотографии инспирирани од виножитото

Оваа колекција не само што ќе ве разведри, туку и ќе ве мотивира да погледнете кон светот со надеж. За да можете да го видите виножитото, мора прво да го почувствувате дождот нели?! Уживајте! :)

Ренесанса на душата

Нова шанса, нов почеток, повторно раѓање. Ден кога те обзема сета светост и кога се ежиш од биењето на камбаните или кога Џокси ја пее „На Велигден“...
Датум: 05 мај 2013
, Автор:

10 инспиративни цитати кои ќе ве мотивираат

Во тешките мигови ни паѓа на памет едноставно да се откажеме од сè. Но, потребен е труд и надеж дека еден ден тој вложен труд ќе се исплати.
Датум: 27 мар 2013
, Автор: