Непроценливата мудрост на професорот Дамблдор од „Хари Потер“ за животот и надежта

Неговите мудри зборови ќе ви влеат надеж и ќе ве насочат на правиот пат, дури и тогаш кога ситуацијата ќе ви се чини безизлезна.

Ние самите сме архитекти на сопствената (не)среќа

Ние одлучуваме понекогаш да го гледаме светот со очилата на разочарувањето, наместо шансите, затоа што поминуваме низ тежок период.

Индиски учител открива како секогаш да бидеме среќни

9-те совети за среќа на Пaрамаханса Јогананда.

Сите имаме товар, само треба да најдеме некој со кој ќе ја поделиме тежината

Покажувањето ранливост е страшно затоа што тогаш сме најчовечни.

Не плашете се од одразот во огледалото, вие заслужувате да се сакате себеси

Живееме во свет кој постојано се обидува да нѐ убеди дека сме нешто помалку.

Запомнете, дури и најлошите денови имаат само 24 часа

Понекогаш, сѐ може да скршне од патот и да се одвива спонтано и неочекувано, наместо по план.

Артист со 6.000 шрафови направил моќен портрет кој ја претставува победата на љубовта врз злото

Уметнички проект кој посочува на неверојатната способност на љубовта да триумфира врз злото.

17 животни лекции кои сите ние можеме да ги научиме од Хари Потер

Лекции за животот за кои само можеме да се надеваме дека ќе останат со нас... засекогаш.

10 цитати кои ќе ја зајакнат вашата мотивација

Цитати кои ќе ве поттикнат да продолжите понатаму.

Надежта последна умира. Како да останете оптимисти кога немате среќа во љубовта?

Лесно може да станете нервозни, бидејќи знаете колку прекрасно може да биде во љубовта, па уште кога ги гледате вашите пријатели кои се среќни во нивната врска, работите стануваат уште потешки.

15 знаци дека вашата врска сè уште може да се спаси

Доколку поминувате низ лош период, за кој не сте сигурни дали води кон крајот, тогаш погледнете ги следниве 15 знаци кои укажуваат дека сè уште има надеж да ја спасите вашата врска...