6 знаци кои откриваат дека имате надарено дете

Кај малите деца можеме да забележиме знаци кои укажуваат на тоа дека ќе израснат во надарени индивидуи.

Психолошки тест: Дали сте надарени?

Овој интересен тест ќе ви покаже дали сте „шарена зебра“, односно дали на некој начин се издвојувате од останатите луѓе.

4-годишна генијка станува најмладиот член на Менса

На 4-годишна возраст, Хајди Хенкинс има IQ од 159 - само еден поен под најголемите умови во областа на физиката, Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг.