навреди | Кафе пауза

Секогаш кога ќе ве навреди некој, вие возвратете со овие мудри зборови

Мудрите зборови на овој старец ќе ви го променат животот. Ако го усвоите ова правило, ќе живеете посреќно и поубаво.

14 комплименти што болат повеќе од навреди и како да се справите со нив

Погледнете неколку вообичаени забелешки што се маскирани во комплименти, но сепак звучат навредливо и прочитајте ги советите како да одговорите на нив.

Како секој хороскопски знак го нервира својот поранешен партнер?

Кога станува збор за астрологијата, секој хороскопски знак има свој начин на изразување на незадоволството кон поранешниот партнер.

Молчењето е злато: Зошто психички силните луѓе не реагираат на навредите?

Овие неколку причини ќе ви објаснат зошто психички силните и стабилни луѓе не реагираат на навредите...

Деликатни шолји за чај што ќе ги навредат вашите гости со стил

Погледнете ги овие уникатни шолји кои со сигурност ќе ги навредат вашите гости, но барем ќе го сторат тоа со стил...

Што никако не смеете да им кажете на бремените жени?

Зошто жените им ги кажуваат овие зборови на другите жени?

Поучна приказна: Како треба да реагирате на зависта, злобата и навредите од другите луѓе?

Прочитајте го советот од оваа приказна и олеснете си го вашиот живот.

9 реченици кои ќе ви помогнат да се справите со некултурните луѓе

Доколку одговорите на непристојните прашања и коментари без да изгубите самоконтрола, ќе се изненадите од она што следува.

Креативни разгледници за вашите непријатели

Дали некогаш ве изнервирале толку многу, што ве натерале да нацртате злобни разгледници?

7 елегантни навреди со кои ќе покажете остроумност, достоинство и интелектуалност

Постојат долични начини да кажете неколку навредливи збора, а сепак да го задржите достоинството и домашното воспитание.

12 одлични илустрирани одговори на сексистички коментари

Суптилниот сексизам е многу тежок да се забележи, особено кога доаѓа во форма на комплимент.