навики | Кафе пауза - Part 5

Луѓето на Твитер споделуваат нешта кои сите татковци ги прават, а никој не разбира зошто

Со наука можеме да објасниме многу појави, но ете за овие навики на татковците, дури ни простата рационалност нема одговор.
Датум: 14 јун 2019
, Автор:

7 нешта со кои несвесно ги иритирате другите

Повеќето луѓе воопшто не забележуваат кога иритираат некого, бидејќи воопшто не мислат дека се однесуваат така.

7-те секојдневни навики на среќните парови

Најсреќните парови не мора да бидат луѓето кои се создадени еден за друг или кои совршено се согласуваат.

Секојдневните навики на вистински среќните луѓе

Што ако постојано ја поистоветуваме среќата со совршеност, со тоа правејќи ја недостижна?

20 лоши навики кои покажуваат несигурност

Погледнете кои се 20-те лоши навики кои покажуваат несигурност, а доколку се пронајдовте, обидете се да се ослободите од нив.

12 навики во однесувањето кои се клучни за личност со добри манири

Иако со текот на времето правилата се менувале, добрите манири се секогаш дел од нашиот живот и би требало да ги следиме за да избегнеме непријатни ситуации.

9 навидум лоши навики што имаат и позитивно влијание

Некои навики кои ги сметаме за лоши, всушност можат да имаат позитивно влијание врз здравјето и расположението.

10 навики што го оштетуваат мозокот и го уништуваат помнењето

Нашиот мозок страда од многуте нездрави навики кои често ги сметаме за безопасни.

6-те најчести навики на мизерните и несреќни луѓе

Сосема во ред е понекогаш да бидете несреќни, но проблемот е кога тоа ќе ви стане навика.

9 навики на долговечните луѓе

Доколку сакате да живеете подолго, потребно е да вложувате во себе.

3-те најчести токсични навики во врските и како да се ослободите од нив

Многу луѓе страдаат во нивните врски поради токсичните навики кои одново и одново ги повторуваат.

3-те навики за личен развој што се навистина преценети

Денес е навистина тешко да одредите што навистина функционира а што е само реклама, па затоа погледнете кои навики за личен развој се преценети.