11 генетски аномалии кои изгледаат прекрасно

Гените и начинот на кои не функционираат правилно прават некои луѓе да изгледаат навистина уникатно. Погледнете 11 генетски мутации кои се навистина неверојатни.

Дали и вие поседувате некоја од најчестите генетски мутации?

Додека многумина зборот мутација го поврзуваат со нешто лошо, како рак, постојат многу примери за мутации кои се всушност од корист.

Анализата на крвта од 115-годишна жена помага во откривање на тајните на стареењето

Овие резултати ни даваат надеж дека еден ден, можеби ќе може да се забави процесот на стареењето...

Смешни зеленчуци кои израснале за да бидат патки

Со изглед на патки или лебеди, овие зеленчуци дефинитивно не личат на себе. :)