Дали синглтаскингот ќе ви помогне да бидете попродуктивни и поуспешни од мултитаскингот?

Во светот започна да се шири еден паметен и корисен тренд, а ова се најголемите придобивки од него.

5 знаци дека е време да одморите

Ако мислите дека повеќе обврски ќе ве исполнат, тогаш длабоко се лажете.

Што нема да најдете во една продуктивна канцеларија?

Ова се нештата кои нема да ги најдете во една продуктивна и исполнета работна средина.
Датум: 31 мар 2015
, Автор:

Не губете време – 5 работи кои можете да ги правите додека се фенирате

Немојте да прескокнувате чекори во вашите третмани за убавина заради недостаток на време, туку пронајдете ги задачите кои совршено се надополнуваат.
Датум: 11 јун 2014
, Автор:

Научете да бидете одговорни

Дали знаете дека број 1 причина за неостварување на нашите цели (деловно и приватно) е немање или недостаток на одговорност?!
Датум: 06 мај 2014
, Автор:

Вистината за мултитаскингот

Дали ви се случило да пишувате е-пошта и во исто време да зборувате на телефон/со колега, или да отворите 3 различни е-пораки и да започнете да одговарате на сите паралелно?
Датум: 01 апр 2014
, Автор:

Неверојатни придобивки од билингвизмот за кои не сте чуле

Доколку веќе зборувате повеќе од еден јазик, уверете се во погодностите кои таа ваша способност ви ги нуди.
Датум: 20 фев 2014
, Автор:

12 работи во кои жените се подобри од мажите

Сте помислиле ли некогаш дека жените имаат генетска предиспозиција да бидат подобри во учењето, водењето хигиена, комуникацијата со други луѓе или менаџирањето?
Датум: 12 мар 2013
, Автор: