Музички стихови: Кога си туѓинец – Д’ Дорс (People Are Strange – The Doors)

Не е лесно да се сфати поет како Морисон, но како и да ги сфатите овие стихови тие секогаш делуваат како добро да доловуваат дел од реалноста.

Музички стихови: Ние – Заз (On Ira – Zaz)

Прочитајте ја, видете ја и слушнете ја разиграната и харизматична Французинка како ви ја сервира убавата страна на животот.

Музички стихови: Кога ќе ја пуштиш да си замине – Песинџер (Let Her Go – Passenger)

Стиховите на оваа песна според самиот изведувач имаат две различни значења.

Музички стихови: Разбудете ме – Авичи (Wake Me Up – Avicii)

Покрај заразниот и лесен ритам, таа има и одличен текст во кој се пее за младешкиот дух кој трага по смисла во животот, одбивајќи да се покори на притисоците од „попаметната“ околина.

Музички стихови: Уникатноста на видовите – Ју Ту (Original of The Species – U2)

Стихови напишани од Боно кои се инспирирани од ќерката на Еџ, но имаат универзална димензија и можат да се однесуваат на секое дете...