Одберете ја својата муза – таа ќе ви даде насока и инспирација за вашиот животен пат!

Музите се инспиративни божици на книжевноста, знаењето и уметноста во грчката митологија.

Музата на Ботичели – Симонета Веспучи

Нејзината убавина сè уште живее на сликите на Ботичели, барем многумина веруваат дека ликот е всушност нејзин.
Датум: 05 ное 2013
, Автор: