Мртво Море | Кафе пауза

Интересни факти за Мртвото Море што сигурно не сте ги чуле досега

Многумина тврдат дека ова езеро е лековит рај, а неговата кал се користи во многу производи за убавина.
Датум: 10 јул 2019
, Автор:

Артистка потопила фустан во Мртво Море и по 2 месеца резултатот бил неверојатен!

Фустанот влегол во езерото целосно црн, но за два месеца магично се трансфомирал во фустан од бајките.

Приказната за Мртво Море

Солениот, спржен свет под нивото на морето е местото на случувањето на библиската приказна за жената на Лот и кралот Давид.
Датум: 10 фев 2011
, Автор: