мраз | Кафе пауза - Part 4

Што ќе се случи доколку ја оставите чешмата пуштена цела зима?

Вен Хсју од Кина ја оставил пуштена чешмата цела зима, за да се осигури дека неговите неизолирани цевки нема да замрзнат од студот, а тоа резултирало со...

Чоколадно ледено кафе со многу сладолед

Ледено кафе кое ќе ви ја разблажи душата на ова жешко време...

Моќно кафе со вкус на јагода

Одлично кафе со специфичен вкус и арома...

Ледено ирско кафе

Одлично кафе кое ќе ви го разубави денот...

Видео: Раширете ги чевлите со помош на мраз

Купивте нови чевли на високи потпетици, но не можете да ги носите бидејќи ве стегаат? Овој проблем можете да го решите многу лесно.

Величествени замрзнати водопади

Она што кога е топло претставува симбол за енергија, во зима се претвора во магична ледена атракција.

Неверојатни зимски спортови на природен холандски мраз

Бен Физбик е фотограф од Амстердам, кој неодамна ги направил овие прекрасни фотографии, на кои гледаме како Холанѓаните се лизгаат и едрат по мраз, на Gouwzee, залив во северна Холандија.

Најголемиот леден хотел во светот

Погледнете ги овие фотографии кои покажуваат дел од дизајните и креациите на артисти од целиот свет за неверојатниот леден хотел...

Објект целосно замрзнат однатре

Откако објектот бил користен како складиште за замрзнато месо во текот на цели 9 декади и поради лошо одржување, целиот ентериер на објектот бил целосно покриен со „вонземски“ мразулци.

Неверојатен феномен: замрзнати меури во езеро

Растенијата кои се наоѓаат на дното од езерското корито испуштаат метан, којшто се замрзнува веднаш кога ќе дојде во допир со многу постудена водена површина...

Шејк од Бејлис со вкус на кафе

Релаксирајте се со вкусен шејк од Бејлис кој има вкус на кафе...
Датум: 14 дек 2012