Градба чии креатори биле ослепени за никогаш повеќе да не направат исто величествено дело

Во светот ја познаваат во бајковитиот изглед, а ја сакаат и туристите, кои годишно ги привлекува повеќе од 400 илјади.

Москва изгледа како бајка за време на зимата

За фотографката Кристина Макеева, нема поубав град од Москва.

Погледнете како изгледа ледениот град во Москва

Ледени куќи, бродови и други скулптури направени од мраз, се дел од несекојдневната уметничка галерија поставена во паркот Сокољники во Москва, симболично наречена „Град од мраз“.

Топол минималистички стан во студената Москва

Минималистичкиот дизајн најчесто значи жртвување на топлината на станот за добивање на поголема функционалност, но од секое правило има отстапувања. Така е и во овој случај.

Како изгледаат снегулките одблизу?

Кога првите снегулки почнуваат да ја покриваат земјата, првото нешто што ни доаѓа на памет е да влеземе внатре и да им се восхитуваме од затоплениот дом. Но, Андреј Осокин во тие моменти добива желба за фотографирање.

Најубавите универзитети на светот

Импозантни, прекрасни, впечатливи. Тоа се атрибутите на едни од најубавите универзитети во светот. Погледнете ги...

Спектакуларни отворања на Олимписките игри

Во пресрет на триесеттите Летни Олимписки игри кои ќе се одржат од 27 јули до 12 август 2012 година во Лондон, Велика Британија, погледнете како изгледаа најспектакуларните отворања на Олимписките игри досега.
Датум: 27 јул 2012

Потеклото на најпознатите плоштади

Плоштадите се места каде што луѓето се среќаваат, прават бизнис зделки, се дружат или дискутираат за политика. Овие места ја комбинираат историјата на градот со моменталната атмосфера.
Датум: 21 апр 2012

Комплексноста на светот преку уникатни фотографии

Татјана Плахова е млад уметник од Москва кој знаењата од две професии ги преточува во несекојдневни фотографии преку кои го изразува својот поглед на светот.
Датум: 24 мар 2012
, Автор: